22/9/14

Ζαφείρης Μελάς

Facebook Page
"O Ζαφείρης Μελάς ένας λαμπρός άνθρωπος, ένας εκλεκτός καλλιτέχνης, ένα πολύτιμο στολίδι του ελληνικού τραγουδιού, ο πάντα δικός μας, απλός, και προσιτός άνθρωπος. Γεννήθηκε στην Ξάνθη και μεγάλωσε σε μία γειτονιά ανάμεσα σε φτωχούς ανθρώπους αλλά με πλούσια αισθήματα. Σταθμός στη ζωή του ο χαμός των γονέων του, κάτι το οποίο τον ανάγκασε να μείνει μόνος του ανάμεσα σε τρεις αδερφές σε πολύ τρυφερή ηλικία. Συγκυρίες οι οποίες ανάγκασαν τον Ζαφείρη, να μεγαλώσει, να μάχεται, να παλεύει, και να αγωνίζεται στη ζωή από μικρός. Μέσα από αυτόν τον διαρκή αγώνα όμως, του δόθηκε η ευκαιρία να βγάλει προς τα έξω τον εκρηκτικό δυναμισμό που τον διακρίνει, την αστείρευτη αγάπη που τρέφει για τους συνανθρώπους του και φυσικά το μοναδικό μουσικό και τραγουδιστικό του ταπεραμέντο. Αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν τη σφραγίδα της δημιουργικότητάς του. Από μικρή ηλικία η τάση του για την μουσική το τραγούδι ξεχώρισε. Έτσι βρέθηκε να τραγουδά σε συγκροτήματα δημοτικού τραγουδιού. Εκεί έμαθε, και αγάπησε τα δημοτικά. Μέσα από αυτή την τραγουδιστική του περιπλάνηση εντοπίσθηκε από τον Αντώνη Σταμπούλη και τον Πόλυ Βαιραμιδη, ιδιοκτήτες της δισκογραφικής εταιρείας Cosmos Records. Αυτό στάθηκε ορόσημο στην καλλιτεχνική του στερέωση, στο λαϊκό τραγούδι. Έκτοτε άλλαξε και η ζωή του Ζαφείρη. Η ανοδική του πορεία είχε ήδη ξεκινήσει και το λαμπερό του ταλέντο είχε ήδη αρχίσει να φωτίζει."

Γαμώ την καλοσύνη μου
https://www.youtube.com/watch?v=HF1GzD-AzIA
Στίχοι: Ρένα Βασιλείου
Μουσική: Παναγιώτης Στεργίου

"Καράς, Μπουγάς, Ζαφείρης Μελάς, αυτοί είναι οι σύγχρονοι Όμηροι και Πίνδαροι! Αληθινή ποίηση παράγεται μόνο στα σκυλάδικα... επαναλαμβάνω: Καράς, Μπουγάς, Ζαφείρης Μελάς! Στα σκυλάδικα βρίσκεις γνήσια ποίηση, βρίσκεις τα ντέρτια και τη χαρά της ζωής. Κάτι ήξερε ο μακαρίτης υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Γιαννόπουλος που τα χαρακτήρισε κέντρα πολιτισμού! Είναι!" Ιωάννης Αποστολίδης
Τσιγγάνας Γάλα
https://www.youtube.com/watch?v=k6amFXk0nM0  
Στίχοι: Ανδρέας Σπυρόπουλος Μουσική: Θεόδωρος Καμπουρίδης
Πρώτη Εκτέλεση: Μανώλης Αγγελόπουλος


" ΖΑ-ΜΕ ΦΩΝΑΡΑ!!!! "
Zhnokritos G.XatziGiannis 

1 σχόλιο:

  1. * Το ζαφείρι (σάπφειρος, αγγλ. Sapphire) είναι ποικιλία του κορουνδίου (οξείδιο του αργιλίου), φυσική ή συνθετική, και ανήκει στους πολύτιμους λίθους.

    Είναι πρωτογενές συστατικό εκρηξιγενών συνήθως πετρωμάτων και εμφανίζεται επίσης σε διάφορους σχιστόλιθους και μεταμορφωμένα πετρώματα. Είναι σκληρό ορυκτό, δεδομένου ότι το κορούνδιο είναι το δεύτερο σκληρότερο ορυκτό μετά το διαμάντι (σκληρότητα 9 στην κλίμακα Mohs). Το χρώμα του ποικίλει ανάλογα με την γωνία υπό την οποία παρατηρείται και οφείλεται σε παρουσία μικρών ποσοτήτων σιδήρου και τιτανίου. Συνήθως είναι από ανοικτό έως σκούρο γαλάζιο και μερικές φορές ιώδες. Πάντως, γνωστές ως ζαφείρια είναι και κάποιες άλλες ποικιλίες κορουνδίου με χρώμα καστανό, πράσινο, γκρίζο, πορτοκαλί, κίτρινο αλλά και άχρωμο. Η τελευταία ποικιλία μοιάζει λίγο με το διαμάντι. Τα κουρούνδια με κόκκινο χρώμα ονομάζονται ρουμπίνια.

    Τα ζαφείρια με την ονομασία «Αλεξανδρίτες» εμφανίζονται στο φως της ημέρας σαν γαλάζια, ενώ σε τεχνητό φωτισμό έχουν χρώμα ιώδες. Οι γνήσιοι αλεξανδρίτες, ωστόσο, είναι παραλλαγή της χρυσοβηρύλλου.

    Τα ζαφείρια με την ονομασία «Αστερίας» έχουν μικρά ρινίσματα ρουτιλίου (TiO2) εσωτερικά και μαζί με επιμήκη κοιλώματα δημιουργούν αστεροειδείς λάμψεις, θεωρούνται δε τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά.

    Γενικά, τα ζαφείρια που έχουν την μεγαλύτερη εμπορική αξία είναι αυτά που "παίζουν" με τις αποχρώσεις του γαλάζιου.

    Το ζαφείρι υφίσταται κατεργασία ώστε να πάρει μία μορφή όπως του μπριλαντιού και να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή κοσμημάτων. Τα μπριλάντια από ζαφείρι έχουν εκθαμβωτική λάμψη αλλά μικρή φωτεινότητα. Η επεξεργασία και κατεργασία διαφόρων ποικιλιών με διάφορους χρωματισμούς τα μετατρέπει σε πολύτιμους λίθους που έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση.

    Παρά τη σκληρότητα του, μπορεί να χαραχτεί και να δημιουργηθούν επάνω του σχέδια. Έτσι, συνήθως στην Ανατολή, δημιουργούνται στην επιφάνειά του διάφορες ανάγλυφες παραστάσεις.

    Τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ζαφειριών απαντούν σε Σρι Λάνκα, Αυστραλία(περιοχή Κουήνσλαντ), Νότια Αφρική, Ινδία, Μαδαγασκάρη, Ταϊλάνδη και Η.Π.Α. (Βόρεια Καρολίνα).

    Από το 1900 παράγονται και συνθετικά ζαφείρια που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοσμημάτων. Τα υλικά από τα οποία τα κατασκευάζουν είναι στέρεα, σκληρά και φωτεινά, με σχήμα σφαίρας ή ράβδου. Είναι πολύ φθηνότερα από τα φυσικά και πιο εύκολα στην κατεργασία. Εκτός από κοσμήματα χρησιμοποιούνται και στην κατασκευή σφραγίδων, βάσεων κοσμημάτων και σε ορισμένα οπτικά όργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες