20/9/14

STAVENTO

Είδος: RnB, Χιπ Χοπ, Ποπ
Μέλη:
Μιχάλης Κουϊνέλης ή Μέθυσος,
Γιώργος Γιακούμπης ή Dope MC,
Κλεοπάτρα Ευαγγελάτου

Πρώην μέλη:
Εύα Κανατά,  Αλεξάνδρα Κόνιακ, 
Κώστας Λάττας (Ακρίτας), Dj Wester, 
Γιάννης Ρουσσουνέλος (Μοίχος 24), Άρης Λουμάκης

Stavento είναι ένα ελληνικό RnB συγκρότημα από την Αλεξανδρούπολη. Είναι ήδη δέκα χρόνια στη μουσική πραγματικότητα της Ελλάδας έχοντας κάνει περισσότερες από 800 συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2004 από τον Κουϊνέλη (πραγματικό όνομα Κουνέλης) και τον Βαγγέλης Γεωργαντζή. Το σταβέντο παραπέμπει σε ναυτικό όρο και σημαίνει υπήνεμα, δηλαδή η πλευρά του πλοίου, ή σκάφους, που δεν προσβάλλεται από τον υφιστάμενο κατά περίπτωση άνεμο ή κυματισμό.

Μέσα σου ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=dWmEovIhmTc
Μιχάλης Κουϊνέλης - Αλεξάνδρα Κόνιακ - Κώστας Λάττας


Να σου τραγουδώ ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=ue8apQz4l-Y
Στίχοι-Μουσική: Μέθυσος
Εκτέλεση: Μιχάλης Κουϊνέλης - Ήβη Αδάμου


1 σχόλιο:

  1. Η αρχή
    Πριν τη δημιουργία των Stavento, οι Κουϊνέλης και Λάττας ήταν μέλη της low bap ομάδας των Active Member, Freestyle Productions, με τον πρώτο να είναι μέλος των Βαβυλώνα και τον δεύτερο στους Ακρίτες. Στην αρχική ομάδα ερμηνευτών προστέθηκε και η γυναικεία φωνή, της Εύας Κανατά. Με αυτή τη σύνθεση το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον επόμενο χρόνο τον πρώτο του δίσκο, Το πιο γλυκό μεθύσι, από το οποίο ξεχώρισε η διασκευή τους στο τραγούδι του Κώστα Τουρνά Όμορφη. Το 2006 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του, ο Γρίφος, Το πρώτο σινγκλ του δίσκου ήταν το Πόσο ακόμα, ενω συνεργάστηκαν με καθιερωμένους καλλιτέχνες όπως ο Τουρνάς και ο Αλέξανδρος Χατζής
    Μετά τον δεύτερο δίσκο αποχώρησε από το συγκρότημα η Κανατά και τη θέση της πήρε η Αλεξάνδρα Κόνιακ, η οποία έκανε φωνητικά στον επόμενο δίσκο του συγκροτήματος, το Σήμερα το γιορτάζω του 2008. Στον δίσκο συμμετείχαν για άλλη μια φορά γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Τουρνάς, ο Χατζής, ο Κοργιαλάς και ο Stereo Mike. Το σινγκλ όπως που διακρίθηκε ήταν το ερωτικό Μέσα σου, με φωνητικά του Κουϊνέλη και της Κόνιακ
    Τα επόμενα δύο χρόνια στάθηκαν περίοδος σημαντικών ανακατατάξεων για το συγκρότημα. Αρχικά η Κόνιακ αντικαταστάθηκε από την Κλεοπάτρα Ευαγγελάτου, μετά από οντισιόν που διενήργησε το συγκρότημα. H Κλεοπάτρα υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Darlings ενώ εργαζόταν και στο πρόγραμμα μεγάλων κέντρων διασκέδασης. Στις αποχωρήσεις ήρθε να προστεθεί και αυτή του Λάττα, ο οποίος και αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Ρουσσουνέλο, γνωστό ως Μοίχο 24. Η νεότερη γενιά των μελών του σχήματος συνέχισε με την προσθήκη ενός ακόμη μέλους, του Άρη Λουμάκη, ενώ ήδη είχε αντικατασταθεί και ο DJ του σχήματος Wester, του οποίου τη θέση πήρε - ως εξωτερικός συνεργάτης - ο Sparky T. O Φεβρουάριος του 2010 βρήκε τους Stavento με 2 νέες αποχωρήσεις, του Ρουσουνέλου και του Λουμάκη. Στο συγκρότημα προσχώρησε λίγους μήνες μετά ο Dope MC, κατα κόσμο Γιώργος Γιακούμπης.

    Νέα σύνθεση
    Με αυτή τη σύνθεση οι Stavento κυκλοφόρησαν το τέταρτο τους δίσκο, το Μια φορά κι έναν καιρό τον Ιούνιο του 2010. Ο κύκλος των συνεργατών τους περιελάμβανε πολλούς νέους όπως τον Κώστα Χατζή, τον Χρήστο Δάντη και την ηθοποιό Σμαράγδα Καρύδη στο Μια γυναίκα όλα τα μπορεί από το σάουντρακ της ταινίας Η Κληρονόμος. Στον δίσκο συμπεριλαμβανότανε και το Σαν έρθει η μέρα με την Ήβη Αδάμου, φτάνοντας στο #1 του official airplay chart.
    Στις αρχές του 2012 κυκλοφόρησαν το σίνγκλ τους με τίτλο Πηδάω τα κύματα, ενώ λίγους μήνες αργότερα το παρουσίασαν σε μία ροκ διασκευή στη σκηνή των μουσικών βραβείων ΜΑD με την Πάολα. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν ένα ακόμα ένα σίνγκλ που σημείωσε επιτυχία, το Άστραψα και Βρόντηξα.
    Το 2013 κυκλοφόρησε ο πέμπτος προσωπικός τους δίσκος με τίτλο Στην άκρη του κόσμου, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται εκτός από τα Πηδάω τα κύματα και Άστραψα και Βρόντηξα οι επιτυχίες Να Σου Τραγουδώ με την Ήβη Αδάμου, Βουτιά Στο Κενό με το Δήμο Αναστασιάδη, Αναδρομικά, αλλά και το ομώνυμο Στην Άκρη Του Κόσμου με την Έλενα Παπαρίζου.

    Συμμετοχή στο The Voice of Greece
    Το 2014 ο Μιχάλης Κουϊνέλης ήταν ένας από τους τέσσερις κριτές του The Voice of Greece, μαζί με τον Αντώνη Ρέμο, τη Δέσποινα Βανδή και τη Μελίνα Ασλανίδου. Χάρη στη τεράστια απήχηση που είχε ο πρώτος κύκλος του τάλεντ σόου, ο Μιχάλης των Stavento. Μια από τις συμμετέχουσες στο σόου ήταν η αρχική τραγουδίστρια των Stavento Εύα Κανατά, με τον Κουϊνέλη να μην την ψηφίζει, δηλώνοντας αργότερα πως θα το θεωρούσε αντιδεοντολογικό επειδή έχουν συνεργαστεί. Η πιο σημαντικές στιγμή του Κουϊνέλη στο σοου, ήταν η συνεργασία του επί σκηνής με την Indila στο πανευρωπαϊκό hit Derniere Danse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες