7/9/14

ΤΡΙΦΩΝΟ

Μέλη: Ερωφίλη,
Νίκος Κουρουπάκης Δημήτρης Υφαντής
Τρεις νέοι άνθρωποι με προσωπικές πορείες στα μουσικά δρώμενα δημιουργούν το ΤΡΙΦΩΝΟ και ξεκινούν από το 2002 το ταξίδι τους, στη μουσική. Περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα (η περιοδεία τους κάθε φορά περιλαμβάνει 20 περίπου από τις μεγάλες πόλεις και τα μεγαλύτερα νησιά) με αρκετές εμφανίσεις μόνοι τους ή με παρέα όπως: Τον Παντελή Θαλασσινό το ΄04 και το ΄05. Τα "Υπόγεια Ρεύματα" την άνοιξη ΄05.Την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», το καλοκαίρι, συμμετέχοντας ο ίδιος ο Μίκης και ο Ζουλφύ Λιβανελί στο Τσεσμέ και τη Χίο και στη συνέχεια το φθινόπωρο στο ΟΑΚΑ για τα 80 χρόνια του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Τον Ιανουάριο του ΄06 στα πλαίσια εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, σε αφιέρωμα για τη Λίνα Νικολακοπούλου. Το καλοκαίρι στην αρχαία Ολυμπία με τον Χρήστο Λεοντή. Ταξίδι στην Λατινική Αμερική με το Canto General, με τη Μαρία Φαραντούρη στο San Marino, άνοιξη του ΄07). Με τον Κώστα Χατζή τον χειμώνα του ίδιου χρ. Με τη Χαρούλα Αλεξίου το καλοκαίρι στο αφιέρωμα για τον Μάνο Λοΐζο σε όλη την Ελλάδα (Η ηχογράφηση αυτής της συναυλίας στο Ηρώδειο έγινε πλατινένια). Φθινόπωρο του ΄07 ως και την άνοιξη του ΄08 Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την Πρωτοψάλτη. Το ΄09 στην Αθήνα με τη Γλυκερία και την Τσαλιγοπούλου. Τον χειμώνα του ΄09 με ΄10 με τη Μελίνα Τανάγρη, σε μία παράσταση με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου.  Παράλληλα δοκιμάζουν και συνεργάζονται με νέες ομάδες και με νέους ανθρώπους, όπως οι “Φωνές του Νότου”, η Νάντια Μπουλέ, ο Γιώργος Περαντάκος και Σύγχρονες Μαθητικές Χορωδίες. 

Τα ματόκλαδα σου λάμπουν -Γιώργος Περαντάκος
https://www.youtube.com/watch?v=kQ_sd3_uWAc
Άλλες σπουδαίες εκτελέσεις: Φλέρυ Νταντωνάκη


Ο κόσμος της μουσικής πενθεί το χαμό του Γιώργου Περαντάκου. Ο 45χρονος μουσικός έδινε μάχη με την επάρατο νόσο και υπέκυψε αφήνοντας τα ξημερώματα της 24 Αυγούστου 2013 την τελευταία του πνοή. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Χίου από όπου ήταν και η καταγωγή του. Το μέλος του συγκροτήματος «Τρίφωνο» θα έκλεινε στις 26 Αυγούστου 2013 ένα χρόνο παντρεμένος.    

Να μ΄ αγαπάς ( Video Clip ) 
https://www.youtube.com/watch?v=lf65H6XPQLQ
Ελληνικοί Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου 
Από το δίσκο:"Προσωχή Τρίφωνο", 2008

  https://www.youtube.com/watch?v=V0fwLIEA4yE
"Το πρωτότυπο τραγούδι είναι από Αργεντινή, λέγεται Gente que sí μουσική και μελωδία του Carlos Libedinsky από το συγκρότημα Narcotango και ιδρυτή της μουσικοθεατρικής ομάδας Tademus." Ταξιδευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες