13/8/15

Φοίβος Δεληβοριάς

Ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1973. Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη. Το 1988 πήγε κάποια από τα τραγούδια του στον Μάνο Χατζιδάκι, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του δίσκου «Η παρέλαση» τον Νοέμβριο του 1989. Τον Ιούλιο του 1995 ακολούθησε ο δεύτερος δίσκος του, με τίτλο «Η ζωή μόνο έτσι είν' ωραία». Την ίδια χρονιά συμμετείχε για πρώτη φορά σε ζωντανή μουσική παράσταση, με τον Διονύση Σαββόπουλο. Το 1998 ακολούθησε ο δίσκος «Χάλια», και το καλοκαίρι του 2003 ο «Καθρέφτης». Το 2005 συμμετέχει στο δίσκο για τα παιδιά "Ο τεμπέλης Δράκος και άλλες ιστορίες". Το 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Έξω» και το 2008 «Οι απίθανες περιπέτειες του Φοίβου Δεληβοριά». Ο τελευταίος, μέχρι στιγμής, δίσκος του κυκλοφόρησε το 2010 και έχει τίτλο «Ο Αόρατος Άνθρωπος».

Στις αρχές του 2010 σχηματίζει την Big Band, (μουσικό σχήμα 30 οργάνων με δύο μόνο μουσικούς: τον Γιώργο Κατσάνο και τον Σταμάτη Σταματάκη) και παρουσιάζουν την ομότιτλη μουσική παράσταση στο «ΜΕΤΡΟ».



Είμαι Γυφτάκι
https://www.youtube.com/watch?v=KYvKCyBxTb0&spfreload=10
"Οι απίθανες περιπέτειες του Φοίβου Δεληβοριά ..." Ζωντανές και ανέκδοτες ηχογραφήσεις. Ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει αγαπημένα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο «Ζυγό» και στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας» αλλά και τραγούδια- απωθημένα του Φοίβου που κυκλοφορούν για πρώτη φορά! Πρόκειται για 2 cds και 1 dvd με τις καλύτερες στιγμές από τα live του Φοίβου Δεληβοριά.
Στίχοι-Μουσική: Τζίμης Πανούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες