30/3/16

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο λαϊκός συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1971 στην Αθήνα. Απο πολύ μικρός ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από την ηλικία των 9 ετών και συνέχισε με μαθήματα μουσικής κινηματογράφου και σύνθεσης. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει ως μουσικός. Από το 1995 ασχολείται πλέον επαγγελματικά σαν συνθέτης, μουσικός και παραγωγός. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του τραγούδι «Στάσου» τραγουδισμένο από τον Σταμάτη Γονίδη το οποίο ήταν και η πρώτη του μεγάλη επιτυχία. Μετά από αυτό η καριέρα του απογειώθηκε!  Τα αποτελέσματα ήταν οι πάρα πολλές συνεργασίες και πολλές επιτυχίες με όλα τα μεγάλα ονόματα τις ελληνικής δισκογραφίας. Πολλά από τα τραγούδια του έχουν διασκευαστεί και έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες στη Τουρκία, Ισραήλ, Βουλγαρία. Μεταξύ του 1995 και 2009 εξέδωσε πάνω από 500 τραγούδια και έχει βραβευτεί πάνω από 50 φορές με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Το 2008 η σύνθεσή του για το soundtrack του σήριαλ «Μαύρα μεσάνυχτα» έγινε επίσης μεγάλη επιτυχία.

Στην έως τώρα πορεία του, αυτό που επιδεικνύει το ταλέντο του είναι οι πλουσιοπάροχες μελωδίες οι οποίες είναι βγαλμένες βαθιά μέσα από την ψυχή του, αλλά και οι διαφορετικότητα στους ήχους, στους ρυθμούς, και στις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών του.
Μεγάλες του επιτυχίες: Αν είσαι ένα αστέρι, Έλα, Είμαι μαζί σου, Μόνο για σένα (Βέρτης), Κράτα με, Να μ΄αφήσεις ήσυχη θέλω, Ψεύτικα (Πάολα), Εγώ τα σπάω (Πέγκυ Ζήνα), Μείνε (Ρέμος), Δυόμιση, Ζηλεύω τους ροκκάδες (Γονίδης) κ.α
Φεύγοντας ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=QRMO_KyjyTI
Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου
Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος
Εκτέλεση: Πασχάλης Τερζής


Δυόμιση 
https://www.youtube.com/watch?v=Qu0P-PkKDj8
Στίχοι: Ναταλί
Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος
Εκτέλεση: Σταμάτης Γονίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες