4/3/16

Κώστας Κακογιάννης

"Ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης γεννήθηκε στη Λεμεσό. Κατέχει διπλώματα διδασκαλίας, Electrical Engineering, πιάνου, φλάουτου και βιολιού. Με υποτροφία σπούδασε σύνθεση και θεωρητικά στο Eastman School of Music στην Αμερική με καθηγητή του τον διεθνούς φήμης και βραβευμένο με Πούλιτζερ και Grammy συνθέτη Cristopher Rouse. Από μικρός του άρεσε να συνδυάζει το ταλέντο του στις τέχνες με τις γνώσεις του στην τεχνολογία, και έτσι προτού καν κλείσει τα 15, δύο από τα video games που προγραμμάτισε εκδόθηκαν από την αγγλική εταιρεία Focus. Στα 19 του, έδωσε την πρώτη του συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής στην Κύπρο με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλο Διάσταση, ενώ παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές απέκτησε τον τίτλο του Electrical Engineer με ειδίκευση στην κατασκευή ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων. Κατά την παραμονή του στην Αμερική, δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Rochester το μάθημα της ηλεκτρονικής μουσικής.

Η φιλική και συγγενική του σχέση με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη τον ενέπνευσε στο να επικεντρώσει το ταλέντο του στη σύνθεση μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Με τον Μιχάλη Κακογιάννη συνεργάστηκε ως συνθέτης στις παραστάσεις «ΕΙΣ ΓΗΝ ΕΝΑΛΙΑΝ» στο Ηρώδειο, στο «Voices Beyond the Dark» στο Μέγαρο Μουσικής και στη μεγάλη παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών «ΚΟΡΙΟΛΑΝΟΣ». Για το θέατρο έγραψε τη μουσική για πάνω από 15 παραστάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία με σκηνοθέτες τους Εύη Γαβριηλίδη, Νίκο Χαραλάμπους, Γιώργο Μουαΐμη και Κλείτο Κλείτου.

Η τηλεοπτική καριέρα του Κώστα Κακογιάννη ξεκίνησε στην Αμερική με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες κινουμένων σχεδίων. Με την επιστροφή του όμως στην Κύπρο, ασχολείται πλέον εντατικά με το είδος και υπογράφει τη μουσική πολλών επιτυχημένων σειρών περιλαμβανομένων των «Στην Άκρη του Παράδεισου» (ΡΙΚ) , «Σε Φόντο Κόκκινο» (Sigma), «Τα Ρόδα της Οργής» (ΡΙΚ), «Οι Γενιές της Σιωπής» (ΡIK), «Ο Ίσκιος της Φωτιάς» (ANT1), «Ιστορίες του Χωρκού» (ΡΙΚ), «Άνεμοι του Πάθους» (ΡΙΚ), «Ακτή Ονείρων» (Sigma), "Μήνυμα Αγάπης" (Sigma), «Πλατεία» (ΡIK) , «Τα Κοπέλια» (ΑΝΤ1), «Γραφείο Ταξί» (ΡΙΚ), «Εκτός των τειχών» (ΕΡΤ) κ.ά., ενώ στον κινηματογράφο έγραψε τη μουσική για 7 ταινίες όπως τα «Τhe Road to Ithaca» και «Ο Τελευταίος Γυρισμός», και τιμήθηκε στο είδος με διάφορα κινηματογραφικά βραβεία.

Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στο χωριό Λεμύθου και μαζί με τον ποιητή Πάμπο Κουζάλη θα δημιουργήσουν στη Λεμύθου τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό Παράκεντρο προϊόν του οποίου είναι και το μαθητικό συγκρότημα Ορειβάτες της Σχολής Μιτσή.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: Στο τραγούδι συνεργάστηκε με τους Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Κότσιρα , Νάνα Μούσχουρη, Μιχάλη Χατζηγιάννη , Georges Moustaki, Νικόλα Μεταξά, Καλλιόπη Βέττα, Αλέξια και Johnny Logan. Μουσικές και μπαλέτα του έχουν χορογραφήσει οι Δημήτρης Παπαϊωάννου, Λία Χαράκη, Ναδίνα Λοϊζίδου και Φώτης Νικολάου."

Το νυφικό
https://www.youtube.com/watch?v=5L6KXfv4318
Στίχοι: Πάμπος Κουζάλης
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Εκτέλεση: Ελευθερία Αρβανιτάκη
Από την τηλεοπτική σειρά του ΡΙΚ "Πέτρινο Ποτάμι"



Τα στέφανα τα αμίλητα
https://www.youtube.com/watch?v=2ehHWQ86Wdg
Στίχοι: Πάμπος Κουζάλης
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Εκτέλεση: Μάρα Κωνσταντίνου
Από την τηλεοπτική σειρά του ΡΙΚ  "Οι Γενιές της Σιωπής"


Χρυσοπέρτικα
https://www.youtube.com/watch?v=Rl-HGCGhgA8
Στίχοι: Πάμπος Κουζάλης
Μουσική-Εκτέλεση: Κώστας Κακογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες