11/5/16

Μιθριδάτης

"I write rhymes, i make beats, i rap, i perform, i act, i draw, i paint, i entertain, i create, i destroy"

Ο Μιθριδάτης Χ"Χατζόγλου γεννήθηκε το 1975 στην Κυψέλη. Είναι γιος ηθοποιών αφού ο πατέρας του είναι ο Κώστας Χατζόγλου και μητέρα του η Ανθής Γούναρη. Από μικρός έχει έφεση στις τέχνες και ιδιαιτέρως στην ζωγραφική και το σκίτσο. Εργάζεται από τα 15 του σε εφημερίδες και περιοδικά σαν σκιτσογράφος. Σπούδασε και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών έχοντας περάσει μάλιστα στου δέκα πρώτους. Το 1994 μαζί με το Μεντζέλο, και τον Πρύτανη δημιουργούν το πιο πετυχημένο ελληνικό χιπ-χοπ συγκρότημα στη χώρα, τα "Ημισκούμπρια". Είναι τρομερός ράππερ και εξαιρετικός στιχουργός και πέραν από την δισκογραφική του πορεία με τα Imiz διαθέτει και δική του προσωπική δισκογραφία η οποία είναι εξίσου εντυπωσιακή. Τα τελευταία χρόνια έχει παίξει και στην τηλεόραση.

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ @ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ
https://www.youtube.com/watch?v=y8P1FcVrcoU

Μιθριδάτης Vs Χριστιάνα ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=T0fqEaYofJ8
Στίχοι: Μιθριδάτης Μουσική: DJ "S"
Στο video clip είναι και η φλογερή Παναγιώτα Βλαντή.

Το τραγούδι "Μόνο Εσύ" το πρωτοτραγούδησε η Χριστιάνα (Λαβίδα). Κυκλοφόρησε το 1986 στο δίσκος: "Η νύχτα το απαιτεί". Τους στίχους έγαψε ο Φίλιππος Γράψας και την μουσική Κώστας Χαριτοδιπλωμένος. Ο Μιθριδάτης το πείραξε λίγο.

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ - ΝΤΟΥ ΓΙΟΥ ΛΟΒ ΜΙ ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=g0w1n-pqnSE
Στίχοι: Μιθριδάτης Μουσική: Prophet Of Noise

"Η αρχική εκτέλεση "Do you Love me" από την οικογένεια Bendaly Family από το Λίβανο."

1 σχόλιο:

  1. * Μιθριδατισμός αποκαλείται η πρακτική της αυτοπροστασίας από τη δράση ενός δηλητηρίου μέσω της σταδιακής αυτοχορήγησης σε μη θανατηφόρες δόσεις.

    Ο όρος προέρχεται από τον Μιθριδάτη ΣΤ', βασιλιά του Πόντου, ο οποίος εξαιτίας του μεγάλου φόβου του μήπως τον δηλητηριάσουν χορηγούσε στον εαυτό του βαθμιαία αυξανόμενες μη θανατηφόρες δόσεις δηλητηρίου, ώστε να αναπτύξει τελικά ανοσία. Σύμφωνα με τη μυθολογία, μετά την ήττα του από τον Πομπήιο, ο Μιθριδάτης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας δηλητήριο αλλά απέτυχε λόγω της ανοσίας που είχε αναπτύξει και τελικά κατέφυγε σε έναν μισθοφόρο για να τον διαπεράσει με σπαθί.

    Γενικά, δεν υφίσταται κάποιος πρακτικός λόγος, κάποιο πλεονέκτημα ή το παραμικρό όφελος για τη διενέργεια μιθριδατισμού εκτός για επαγγελματικούς ή παρόμοιους λόγους, όπως για παράδειγμα από υπαλλήλους ζωολογικών κήπων, ερευνητές και καλλιτέχνες του τσίρκου οι οποίοι έρχονται σε στενή επαφή με δηλητηριώδη ζώα. Ο μιθριδατισμός δοκιμάστηκε με επιτυχία στην Αυστραλία και τη Βραζιλία καθώς επιτεύχθηκε πλήρης ανοσία ακόμη και σε πολλαπλά τσιμπήματα από δηλητηριώδεις κόμπρες και οχιές. Ο Μπιλ Χάαστ (Bill Haast) αυτοανοσοποιήθηκε με επιτυχία στο δηλητήριο διαφόρων ειδών δηλητηριωδών φιδιών.

    Ο όρος χρησιμοποιείται και μεταφορικά για να περιγράψει τη σταδιακή εξοικείωση και αποδοχή πραγμάτων που προηγουμένως θεωρούνταν ιδιαίτερα επικίνδυνα.
    Στη λογοτεχνία και την ποίηση

    Ο μιθριδατισμός έχει χρησιμοποιηθεί ως μέρος της πλοκής σε διάφορα λογοτεχνικά έργα και κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ άλλων στον Κόμη του Μοντεχρίστο του Δουμά και στην Πριγκίπισσα νύφη του Ουίλιαμ Γκόλντμαν (William Goldman).

    Ο Άλφρεντ Χάουζμαν (Alfred Edward Housman), στο ποίημά του Τέρενς, αυτό είναι ανοησία ("Terence, this is stupid stuff"), εκδόθηκε αρχικά στη συλλογή A Shropshire Lad), χρησιμοποιεί τον μιθριδατισμό μεταφορικά για τα οφέλη που προσφέρει η σοβαρή ποίηση στον αναγνώστη. Το τελικό του τμήμα αποτελεί ποιητική απόδοση του μύθου του Μιθριδάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες