8/6/16

THE GEORGE KYPREOS BAND

 Μέλη: 
George Kypreos (φωνή/μπουζούκι/μπαγλαμά/τζουρά/ούτι)
Mark Pointing (κιθάρα)
Harry Puckering (μπάσσο)
Carl Rutter (ντραμς)
Samir Karkour (κρουστά/τάβλα/ντέφι)

Είδος: Παραδοσιακό και μοντέρνο λαϊκό

Ιδρύθηκε: 2012

Περιοχή: Brighton

Επιρροές: Χιώτης, Καζαντζίδης, Νικολόπουλος, Βοσκόπουλος, Παπάζογλου, Αρβανητάκη

Η "μπάντα του Γιώργου Κυπραίου" σχηματίστηκε το 2012 στο Μπέρμιχαμ της Αγγλίας, Της μπάντας ηγείται ο δεξιοτέχνης μπουζουξής και λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Κυπραίος. Το συγκρότημα συνθέτει και γράφει τα δικά του τραγούδια, τα οποία επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό και είναι εμπνευσμένα από την ελληνική λαϊκή παραδοσιακή μουσική, την τσιγγάννικη και την νησιωτικη μουσική συμπεριλαμβάνοντας όμως και πιο σύγχρονες πλευρές της με χρήση του ηλεκτρικό-ακουστικό ήχου. Μας οδηγούν σε δυνατούς, ρυθμικούς δρόμους των κιθάρων των Τσιγγάνων και των τουμπερλεκιών της Συρίας.

Ο Γιώργος Κυπράιος -του οποίου η οικογένεια κατάγεται από την Κάλυμνο- γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία. Σε ηλικία 8 ετών ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με μπουζούκι, μελέτησε σε μουσικό σχολείο υπό την αυστηρή επίβλεψη του μαέστρου Πέτρου Καλουδούκα. Ο ίδιος έχει συνεργαστεί με τον Αντύπα, Χατζιδάκι, Ντέμη Ρούσσο και πιό πρόσφατα με τους Pashm Band.


Θέλω Θέλω  (New Song 2012)
https://www.youtube.com/watch?v=ZL2GrSXU40s


Στην αγορά του Αλ Χαλίλι
https://www.youtube.com/watch?v=xKpIlHhv8L0
Στίχοι-Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης Πρώτη Εκτέλεση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Original and modern Greek music, strongly influenced by Greek traditional, Gypsy and island music. Led by the virtuoso bouzouki and distinctively soulful voice of George Kypreos, and driven by the strong rhythmic grooves of Gypsy guitar, Syrian darbouka and a rocking English back-line.

 THE GEORGE KYPREOS BAND Tracks
https://soundcloud.com/thegeorgekypreosband

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες