31/5/17

Χρυσώ Σταματοπούλου

Η Χρυσώ Σταματοπούλου είναι τραγουδίστρια της ροκ, συνθέτης, ηθοποιός του μουσικού θεάτρου, δασκάλα φωνητικής σε μουσικά σχολεία της Αθήνας αλλά και σε μουσικά talent shows και βασική τραγουδίστρια της ρομαντικής ροκ μπάντας Chrysilia μαζί με τους The Ross, John Matzakos, Johny Litinakis, Panos Geo και Odysseas. Η Χρυσώ είναι αδελφή της ποπ τραγουδίστριας Μαντώς και κόρη του πιανίστα της τζαζ Νίκου Σταματόπουλου και της σοπράνο της λυρικής σκηνής Μαίρης Απέργη. Ειναι περισσότερο γνωστή για τους δύο ροκ δίσκους της "Σαν Άνεμος" το 2001 και "Ακατόρθωτο" το 2012 ενώ για τρία χρόνια ήταν βασική τραγουδίστρια στο μουσικό σόου "Amstel live" του καναλιού Σκάι. Σε ηλικία 13 ετών κέρδισε την δεύτερη θέση του "Danny Kaye Awards" της UNICEF και έχει λάβει δύο φορές μέρος στην Eurovision μία με την Μαντώ το 2003 και μία με τη Λευκορωσία το 2005 στα φωνητικά. Στο παρόν διάστημα ηχογραφεί την τρίτη της δισκογραφική δουλειά με ροκ και μέταλ ήχο.

Όπου πάει ας πάμε
https://www.youtube.com/watch?v=8vE-85NNzDs
Στίχοι: Γιώργος Λεκάκης
Μουσική: Παύλος Αλεξίου
Εκτέλεση: Χρυσώ Σταματοπούλου

Μία αγαπημένη σύνθεση του αείμνηστου Παύλου Αλεξίου από τον πρώτο ελληνόφωνο δίσκο της Χρυσώς Σταματοπούλου, "Σαν Άνεμος".
Σαν Άνεμος
https://www.youtube.com/watch?v=Vjo3iSioSVU
Στίχοι-Μουσική-Ενορχήστρωση: Ανδρέας Τσουκαλάς.
Το CD αυτό αποτελεί το πρώτο ξεκίνημα της Χρυσώς και την είσοδό της στην Ελληνική Δισκογραφία, με προσωπική πρωτοβουλία του Ανδρέα Τσουκαλά, ο οποίος έχει και αποκλειστικά την όλη ευθύνη της μουσικής επιμέλειας της παραγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες