20/8/18

Οι 13 διασημότεροι Έλληνες / Ελληνίδες Αστρολόγοι

Τα 13 διασημότερα μέντιουμ στην Ελλάδα


 Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν διάφορα είδη μαντικής τα οποία χρησιμοποιούνταν και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, όπως η οιωνοσκοπία, η σπλαγχνοσκοπία, η ονειρομαντεία, η κληρομαντεία, η αστρολογία κλπ. Οι Μάντεις στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν σε άμεση επαφή με τους θεούς, αλλά ήταν διερμηνείς των σημείων που δίνονταν από αυτούς. Πολλές φορές ήταν περιπλανώμενοι, άλλες φορές (εάν ήταν φημισμένοι) καλούνταν για να γίνουν οι προσωπικοί μάντεις κάποιου υψηλόβαθμου στρατηγού, ή και βασιλιά.

Στη σημερινή Ελλάδα τα μέντιουμ ασχολούνται με την Αστρολογία, την Χαρτομαντεία, την Καφεμαντεία, την Χειρομαντεία, τα Ταρώ, την Αριθμολογία και τους Ρούνους

Top13:
Πητ Παπαδάκος
Μάνος Θωμαδάκης 
Βιργινία Λεούση
Άντζυ Λουπέσκου
Λίτσα Πατέρα
Γιώργος Πανόπουλος
Νίκος Χορταρέας
Κώστας Λεφάκης
Βίκυ Παγιατάκη
Δημήτρης Παπέυ
Άση Μπήλιου
Θεοδώρα Ντάκου
Άγγελος Τανάγρας


Πήγα σε μάγισσες
https://www.youtube.com/watch?v=wvmUCQhp9XM
Στίχοι: Λευτέρης Χαψιάδης
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Εκτέλεση: Γλυκερία



Στο μέντιουμ
https://www.youtube.com/watch?v=VyZnvC3GXWc
Σύνθεση του Στέλιου Χρυσίνη· ερμηνεύει ο Δημήτρης Περδικόπουλος


Η Αστρολογία είναι μια τέχνη με μακραίωνη παράδοση και σήμερα αναγνωρίζεται ως ψευδοεπιστήμη, παραεπιστήμη ή απλή προκατάληψη μιας και απέτυχε επανειλημμένα να αποδείξει την αξία της σε αριθμό ελεγχόμενων μελετών. Η επιστημονική κοινότητα, στη συντριπτική της πλειοψηφία, θεωρεί την αστρολογία σαν ένα σώμα ιδεών και πεποιθήσεων που στερείται επιστημονικής θεμελίωσης. Συγκεκριμένα, ο ισχυρισμός που διατυπώνεται από μια μερίδα αστρολόγων, ότι οι θέσεις των ουρανίων σωμάτων σχετίζονται συστηματικά με, ή καθορίζουν τα συμβάντα στον πλανήτη μας, θεωρείται ότι είναι αβάσιμος και αποτυγχάνει στη δοκιμασία της επιστημονικής μεθόδου. Σύμφωνα με την αντίληψη αυτή, η αστρολογία, αντιμετωπίζεται ως ψευδεπιστήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες