14/8/18

Οι πιο γοητευτικοί και εμφανίσιμοι Έλληνες ηθοποιοί των τελευταίων τριών δεκαετιών

No1: Ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1973 στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός ενώ αποτέλεσε και μέλος ομάδας στίβου. Τελικά όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική και σπούδασε στη Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες σειρές και σε θεατρικές παραστάσεις. Δοκιμάστηκε σ’ όλα τα είδη θεάτρου από φαρσοκομωδίες και μπουλβάρ μέχρι το αρχαίο ελληνικό δράμα. Μετρά πολλές συμμετοχές και συνεργασίες σε σημαντικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές όπου ενσάρκωσε ήρωες μυθιστορημάτων και ιστορικών βιβλίων όπως: Τα Παιδιά της Νιόβης του Αθανασίου Νόβα, Οι Μάγισσες της Σμύρνης της Μάρας Μεϊμαρίδη, Η Φωνή του Χρήστου Χωμενίδη, Τα Ανίσχυρα Ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου και το 2010 Το Νησί της Βικτόρια Χίσλοπ. Τα τελευταία χρόνια έχει επίσης ασχοληθεί και με την παραγωγή, δημιουργώντας τέσσερις τηλεταινίες για λογαριασμό της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, με τίτλο Στιγμές από την Ιστορία του Θεάτρου εξετάζοντας την εξέλιξη του θεάτρου μέσα από τέσσερις μεγάλους συγγραφείς: Αισχύλο, Σαίξπηρ, Σίλλερ, Τσέχωφ που υπήρξαν ορόσημο για την ιστορία του θεάτρου. Έχει τιμηθεί δύο φορές με βραβείο ερμηνείας. Η πρώτη φορά ήταν το 1996 όπου τιμήθηκε με το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου στο 37ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή του στην ταινία «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού και η δεύτερη ήταν το 2008 που τιμήθηκε με το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου για την ταινία μικρού μήκους «Το Πέρασμα» του Γιάννη Κατσάμπουλα στο 16ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών (Λάρισα 2008). Μεγάλη του αγάπη τα σπορ.

No2: Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1976 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Πανπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα οικονομικής επιστήμης, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή για να σπουδάσει υποκριτική στο Ελληνικό Θέατρο Τεχνών στα 20 του, απ' όπου αποφοίτησε το 1999. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Με την ομάδα του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε το 2006 σε περιοδεία στη Νέα Υόρκη για το θεατρικό έργο Οι Πέρσες του Αισχύλου, ενώ το 2012 συμμετείχε, πάλι με το Εθνικό Θέατρο, στο Shakespeare Festival, που διοργάνωσε το Globe Theatre στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Χορν. Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Οι σκλάβοι στα δεσμά τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένοι με την Κύπρια ηθοποιό Έμιλυ Κολιανδρή και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

No3: Ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1980 στη Ρόδο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος το 2001. Πραγματοποίησε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη σειρά 504 χλμ. βόρεια της Αθήνας, αλλά έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό μέσα από του ρόλους στις σειρές S1ngles και L.A.P.D.. Το 2014 βραβεύτηκε με Βραβείο Χορν, για τη ερμηνεία του στη θεατρική παράσταση Mistero Buffo


Άλλοι γοητευτικοί ηθοποιοί: Κώστας Σπυρόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άλκης Κούρκουλός, Αλέξης Γιωργούλης, Κώστας Σόμμερ, Αντίνοος Αλμπάνης, Αιμίλιος Χειλάκης, Νίκος Σεργιανόπουλος, Θοδωρής Αθερίδης, Τάσος Κόκλας, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Αλέξανδρος Σταύρου, Αποστόλης Τότσικας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Γιάννη Στάνκογλου, Αντώνης Καρυστινός, Μάριος Αθανασίου, Γιώργος Νινιός, Μέμος Μπεγνής, Ανδρέας Γεωργίου, Τόνυ Δημητρίου, Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Βλάχος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος κ.ά.


Τσάμικο- Τάσος Νούσιας & Γιώργος Νταλάρας
https://www.youtube.com/watch?v=5gluz0Ecnek
Στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες