28/8/18

π. Ιωσήφ Παλιούρας

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Παλιούρας είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας. Γεννήθηκε τα πέρασε τα πρώτα του χρόνια στα Τρίκαλα. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική από νεαρής ηλικίας και τελικά έλαβε Δίπλωμα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχίο Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αρχικά είχε φοιτηήσει στην Ιερατική Σχολή Τήνου και ακολούθως στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Για δύο περίπου χρόνια έζησε στα Ιεροσόλυμα όπου και γνώρισε την μετέπειτα σύζυγο του. Παντρεύτηκαν στην Αθήνα και από το 1986 ζουν και αυτοί και τα παιδιά τους στο Λονδίνο. Είναι ο ιδρυτής και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων. Επίσης διευθύνει τη Χορωδία της Σχολής. Τον ενδιαφέρει πολύ η προβολή και διάδοση της Εκκλησιαστικής και της Παραδοσιακής μας Μουσικής, γι’ αυτό έχει κυκλοφορήσει πολλούς ψηφιακούς δίσκους με ύμνους και εθνικά τραγούδια. Σήμερα διακονεί ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Αγίων Αποστόλων στο Brookmans Park του Hertfordshire. Τα τελευταία 15 χρόνια παρουσιάζει το πρόγραμμα «Από την Υμνολογία της Εκκλησίας μας» στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό Λονδίνου. Επίσης, συμμετέχει στα ραδιοφωνικά προγράμματα «Φωνή της Εκκλησίας» και «Παράθυρο στο Γαλάζιο». Παρουσιάζει, ακόμα, σε εβδομαδιαία βάση, το πρόγραμμα «Αύριο είναι Κυριακή» στην Ελληνική Τηλεόραση Λονδίνου. 

Στα λιβάδια τα πράσινα
https://www.youtube.com/watch?v=AG5LOyLLqrQ
Η Μουσική είναι του Αντώνη Βιολάρη ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο το 1989 για λογαριασμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και του ΚΕΣ. Συμμετέχουν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παιδιά και Δάσκαλοι του Ελληνικού Σχολείου Αποστόλου Βαρνάβα σε διεύθυνση και διδασκαλία π. Ιωσήφ Παλιούρα


Μεσ'  του Αιγαίου τα νησιά
https://www.youtube.com/watch?v=_EezA1xOXJo
ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΙΓAΙΟΥ - Νέο CD του π. Ιωσήφ Παλιούρα

Κάποια από τα τραγούδια αυτά πρωτοακούστηκαν στο Λονδίνο την Κυριακή 28/5/2017 σε μία Συναυλία εκδήλωση «Από την Κωνσταντινούπολη στην Σμύρνη» και με θέμα την «Άλωση της Πόλης». Ολοκληρώθηκε δε η συλλογή μας αυτή με άλλα 10 τραγούδια. Αφορμή για να γίνει η δισκογραφική αυτή δουλειά ήταν η επί 25 και πλέον χρόνια προσπάθεια μέσα από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής που ίδρυσα και διεύθυνα στο Λονδίνο για 30 χρόνια 1986-2016. Προσπάθησα μέσα στην Σχολή να μπει και η Δημώδης Μουσική του Λαού μας. Έμαθα λοιπόν στους μαθητές και δασκάλους αρκετά τραγούδια παραδοσιακά και αρχίσαμε σιγά-σιγά να τα έχουμε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μας κρατώντας ζωντανά την Κοσμική και Εκκλησιαστική μας Μουσική στο Λονδίνο.
Επιστέγασμα όλων αυτών των ετών είναι τα «τα άνθη του Αιγαίου» που κρατάτε στα χέρια σας και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος και τυχερός γιατί κατάφερα να το επιτύχω αυτό με την βοήθεια αρκετών ανθρώπων και φίλων.
Στον αδελφό μου Γιάννη Παλιούρα ανήκει ο τίτλος του δίσκου και ο σχεδιασμός τον οποίο τελειοποίησε ο Νίκος Αλμπάνης. Με την μουσική του ενορχήστρωση ο Δημήτρης Βαρελόπουλος έδωσε την κίνηση στα κομμάτια και οι μουσικοί που παίξανε τα απογειώσανε! Θερμές ευχαριστίες σε όλους με βοήθησαν και με εμπιστεύτηκαν, κυρίως για την αγάπη και αφοσίωση τους. Ευχαριστίες στους Ηχολήπτες και στα στούντιο που έγινε η ηχογράφηση, στον Παναγιώτη Καλαμπάκα για την παραγωγή και στο Hellenic TV για την παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες