29/5/16

Yanni (Γιάννης Χρυσομάλλης)

Ο Γιάννης Χρυσομάλλης είναι ένας πάρα πολύ καταξιωμένος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και πιανίστας, ο οποίος κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα γνωστός στις Η.Π.Α. αλλά και παγκοσμίως με το επαγγελματικό ονομά του Yanni. Ο Γιάννης Χρυσομάλλης γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1954 στη Καλαμάτα. Ήταν μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας κολύμβησης εφήβων και σε ηλικία μόλις 14 ετών, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κολύμβησης στα 50 μέτρα ελεύθερο. Όταν ενηλικιώθηκε, το 1977 πήγε στην Αμερική για να φοιτήσει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ενώ παράλληλα έπαιζε πιάνο για τους Chameleon (μιας γνωστής μπάντα Rock & Roll).

Τα άλμπουμς του "Dare To Dream" και "My Time" προτάθηκαν για Bραβείο Grammy ενώ το άλμπουμ "Reflections Of Passion" έγινε πολυπλατινένιο σε παραπολλές χώρες. 14 από τα μουσικά κομμάτια του ανέβηκαν μέχρι το Νο1 του Αμερικανικού Billboard's "Top New Age Album" έχοντας πωλήσει συνολικά περισσότερα απο 25 εκατομμύρια αντίτυπα. Επίσης το 1989 η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways χρησιμοποίησε την σύνθεση "Aria" του Yanni για τη διαφημιστική της καμπάνια.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι από τα μέσα της δεκαετίας του '80 είχε ήδη πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα, η καριέρα του εκτινάχθηκε ακόμα περισσότερο τον Μάρτιο του 1994 όταν και κυκλοφόρησε σε δίσκο αλλά και βίντεο τη συναυλία-σταθμός που έδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με τον τίτλο «Yanni in Concert: Live Acropolis». Κονσέρτα έδωσε και σε πολλές χώρες και μπροστά σε μεγάλα αξιοθέατα όπως το Taj Mahal, το Burj Khalifa, το Κρεμλίνο, στο κάστρο El Morro, στις Πυραμίδες, στην Γκίζα κ.α.χρησιμοποιώντας συμφωνικές ορχήστρες παραλληλα με την ηλεκτρονική μουσική και εξαιρετικούς μουσικούς.


Yanni - One Man's dream
https://www.youtube.com/watch?v=ihic3AqopZk 

 
Yanni - Nostalgia
https://www.youtube.com/watch?v=eWUe-iwyB2M



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες