18/2/16

Σκάρτη Γκόμενα

"12 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία.  Η τελεταία και πιο σπάνια ερμηνεία του... Το τραγούδησε για πρώτη και τελευταία φορά στην Κύπρο και μετά απολογήθηκε και το απέσυρε πικραμένος… Ένας στίχος για τα Κατεχόμενα που προκάλεσε ντόρο για το τίποτα… Παρ’ όλα αυτά, και μολονότι κι ίδιος πιθανότατα δεν κατάλαβε το γιατί, το απέσυρε ταπεινά κι απολογήθηκε σε όσους άθελά του στενοχώρησε. Η πρώτη και τελευταία δημόσια ερμηνεία ενός παρεξηγημένου τραγουδιού που γράφτηκε με αγάπη κι αποσύρθηκε με πίκρά..."


«Με συγχωρείς για τα επόμενα, μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα
πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνάς στα κατεχόμενα
Εκεί τί κάνεις, ποιά είσαι; Για πες μου ποιόν εκδικήσε; 
Πατρίδα πουλάς και τα όνειρα μου σκορπάς, αυτή είσαι.»


" Όταν το πρωτοτραγούδησε σε φίλους του Κύπριους για να πάρει παλμό, εκείνοι δε θύμωσαν, αλλά ανατρίχιασαν βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο, νιώθοντας πόνο κι όχι οργή… Ο Παντελίδης πριν "φύγει" πρόλαβε κι απολογήθηκε με ταπεινότητα σε όσους τον "σταύρωσαν", προσπαθώντας να εξηγήσει μάλιστα την αγάπη του για την Κύπρο και τις καλές προθέσεις του... Απορία δική μας είναι αν την ίδια ανάγκη απολογίας ένιωσαν και κάποιοι άλλοι που τον "στόλισαν" με βαρείς κι ασήκωτους  χαρακτηρισμούς..."

1 σχόλιο:

  1. Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

    Με ακούσματα Καζαντζίδη, Διονυσίου και Νταλάρα στο σπίτι του,
    από μικρή ηλικία εξεδήλωσε την αγάπη του για τη μουσική. Σε ηλικία μάλιστα 12 ετών ζήτησε από τους γονείς του να του αγοράσουν κιθάρα και άρχισε να παίζει, χωρίς ποτέ να κάνει μαθήματα. Είναι αυτοδίδακτος.

    Μέχρι 17 χρονών έπαιζε ποδόσφαιρο και ενώ είχε όλες τις προοπτικές να ασχοληθεί επαγγελματικά, έδωσε εξετάσεις, πέρασε σε στρατιωτική σχολή και έγινε μόνιμος στο Πολεμικό Ναυτικό.

    Η αγάπη του όμως για τη μουσική και η ικανότητα του να γράφει
    ταυτόχρονα στίχο και μουσική εξακολούθησε να αποτελεί καταφύγιο
    και προτεραιότητα στις προσωπικές στιγμές του. Ξεκίνησε λοιπόν
    στην αρχή εντελώς ερασιτεχνικά να γράφει και να ερμηνεύει μόνος τα τραγούδια του με μια κιθάρα και για να μη χάνονται να τα βιντεοσκοπεί κιόλας μόνος. Η συνέχεια ήταν να τα ανεβάζει πάλι μόνος του στο διαδίκτυο σαν παιχνίδι ,σαν συνήθεια όλων των συνομηλίκων.
    Η ανταπόκριση από όλες αυτές τις κινήσεις ήταν εντυπωσιακά
    ενθαρρυντική , τα θετικά σχόλια κατέκλυσαν τις ηλεκτρονικές σελίδες του και του έδωσαν τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση να κάνει το όνειρο του μοναδικό τρόπο ζωής .

    Σήμερα βρίσκεται στο στούντιο, όπου ηχογραφεί την πρώτη του
    δισκογραφική δουλειά έχει ήδη παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό
    συνεχίζει να γράφει νέα τραγούδια και όλα δείχνουν ότι ο δρόμος της μουσικής που τον μάγεψε από παιδί είναι η δική του πραγματικότητα
    σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες