17/2/16

THE IDOLS 1965--1974

To ελληνικό συγκρότημα Idols πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1964 και κατάφερε να παραμείνει στο προσκήνιο για μια ολόκληρη δεκαετία, μέχρι το 1974, πράγμα πολύ σπάνιο για τα Ελληνικά συγκροτήματα της εποχής. Βαφτίστηκαν σε δημοψήφισμα από τους θαμώνες του ''Auto Club'' στο Κεφαλάρι, με πρωτοβουλία της πολύ μεγάλης τότ τραγουδίστριας, Δανάης. Εκεί λοιπόν, προτάθηκε στους θεατές, να γράψουν από 3-4 ονόματα σε χαρτί και να τα προωθήσουν για ψήφισμα. Στην συνέχεια, καταμετρήθηκαν και τα πιο πολλά έλεγαν ''Είδωλα'' (Idols). Έτσι γεννήθηκαν οι Idols. Την δεκαετία του '60 και του '70 πραγματοποίησε αμέτρητες συναυλίες και έπαιξαν στα καλύτερα Ελληνικά και ξένα clubs. Το περιοδικό της εποχής το Φαντάζιο στηρίχθηκε στη δημοτικότητά τους και με την ιδιότητα του σποίσορα συνεργάστηκε μαζί τους στην ολοκλήρωση του πρώτου album πού γνώρισε ανεπανάληπτη επιτυχία! Το 1967, οι Idols ανακηρύχθηκαν το δημοφιλέστερο Ελληνικό συγκρότημα εκείνης της χρονιάς. Την ίδια χρονιά γίνονται το πρώτο Ελληνικό γκρουπ πού εμφανίζεται ζωντανά στο πρώτο live μουσικό σόου της Ελληνικής TV σε ειδική συναυλία πού έγινε στο θέατρο Ακροπόλ με οικοδεσπότη το Νίκο Μαστοράκη. Σε σχέση με τ' άλλα συγκροτήματα της εποχής, οι Idols λειτούργησαν πιο πολύ σαν ορχήστρα χορού στα μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων.

Από το γκρουπ πέρασαν αρκετοί μουσικοί, με πιο βασικούς τους: Αντώνη Γιούλη (κιθάρα), Ντέμη Ρούσσο (μπάσο), Ντίνο Παπαβασιλείου (πιάνο), Νότη Λαλαΐτη (αρμόνιο), Μανώλη Καβουκλή (μπάσο), Τζίμη Τζιμόπουλο (ντραμς), Τζο Μισά (τραγούδι), Γιώργο Πετρίδη (τραγούδι), Λάζαρο Παπαγεωργίου (τραγούδι), Νίκο Τσιλογιάννη (ντραμς), Βασίλη Κωνσταντινίδη (ντραμς).

Την πρώτη περίοδο ηχογράφησαν τα 45ρια "He's The One/Hellow Honey", "Reward/Wanted By The Low" και "La Dem Da Da"/"Boys", αλλά δεν έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά το 1968 άλλαξαν εταιρεία κι έκαναν στροφή στον ελληνικό στίχο και κυκλοφόρησαν αρκετές επιτυχίες, όπως τα "Τρικυμία στην Καρδιά Μου", "Ενα τραγούδι χαρωπό", "Τα Χρόνια Περνούν", "Ξαφνικά με Αγαπάς" κι ένα άλμπουμ το 1969 με τίτλο τ' όνομά τους. 

The Idols - Τρικυμία Στην Καρδιά Μου (La Tempesta) 
https://www.youtube.com/watch?v=sFcXqmvLzaQ
Στίχοι: Θανάσης Τσόγκας
Μουσική: D. Pace
 

Στα τέλη τής δεκαετίας τού '80 (το 1989), το συγκρότημα ξαναδημιουργήθηκε από τους Γιούλη, Παπαβασιλείου, Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Κατακουζηνό (μπάσο) και Νότη Λαλαΐτη ηχογράφησαν το άλμπουμ "Ανταοκτώ", έκαναν μερικές ρετρό εμφανίσεις και διαλύθηκαν οριστικά, μετά την εμφάνισή τους σαν σπέσιαλ καλεσμένοι στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1991. Ωστόσο, επιστρατεύουν διάφορα μέλη και κάνουν περιστασιακές εμφανίσεις στην τηλεόραση και σε επετειακές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες