5/5/15

Η επεισοδιακή συναυλία του Σάκη Ρουβά στην Κύπρο

Ο 43χρονος πλέον σταρ Σάκης Ρουβάς (γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1972) ξεκίνησε από την Κέρκυρα έφτασε στην Αθήνα και έγινε ο αγαπημένος χιλιάδων κοριτσιών. Η εξωτερική του εμφάνιση, το μουσικό ταλέντο του, αλλά και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του τότε μάνατζερ του Ηλία Ψινάκη τον κατέστησε ως τον απόλυτο Έλληνα σταρ. Τα πράγματα όμως δεν ήταν ποτέ ρόδινα, κατ΄ακρίβιαν υπήρξαν ομηρικές αντιδράσεις π.χ η συναυλία του στην πράσινη γραμμή, η φούστα, η περίεργη προφορά του στην παρουσίαση, η απόπειρα του να παίξει στην Επίδαυρο και εσχάτως το «Άξιον εστί».
"Ο Σάκης, ήταν συνηθισμένος στις έντονες εκδηλώσεις θαυμασμού, ιδιαίτερα από τις νεαρές κοπέλες, γνωστές και ως «ρουβίτσες». Το 1997, στη συναυλία που έδωσε στην πράσινη γραμμή στην Κύπρο, μαζί με τον Τούρκο τραγουδιστή Μπουράκ Κούτ, όχι μόνο δεν άκουσε το κοινό να φωνάζει ρυθμικά «Σάκη, Σάκη», αλλά δέχτηκε γιαούρτια, ντομάτες και πέτρες. Η συναυλία, που διοργανώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και με την έγκριση της Κυπριακής κυβέρνησης, είχε στόχο την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Οι δύο δημοφιλείς τραγουδιστές θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να περάσουν μέσω της μουσικής τους, μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης. Αντ’ αυτού, δέχτηκαν σκληρή κριτική και έντονες αποδοκιμασίες. Το εξαγριωμένο πλήθος, οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από την οποία δεν έλειψαν οι συμπλοκές με δακρυγόνα και ο πετροπόλεμος. Ο νεαρός σταρ δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι η υποτιθέμενη συναυλία ειρήνης, παραλίγο να εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης καταδίκασαν τον Σάκη και ο κόσμος θεώρησε τη συναυλία, μεγάλη προδοσία. Όπως αποδείχτηκε, το «λάθος» του Σάκη και του μάνατζέρ του, ήταν διπλό, καθώς η ημερομηνία της συναυλίας, 19 Μαΐου, συνέπιπτε με τη μέρα της γενοκτονίας των Ποντίων. Πρόσφατα, ο ίδιος ο τραγουδιστής ανέφερε σε συνέντευξή του, ότι η ημερομηνία ίσως να μην είχε επιλεγεί τυχαία, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δε θεωρεί τον εαυτό του προδότη. Δήλωσε μάλιστα, ότι ο χαρακτηρισμός αυτός τον πλήγωσε πολύ. Ο τόπος, δηλαδή η πράσινη γραμμή, αν και επιλέχτηκε για συμβολικούς λόγους, θεωρήθηκε επίσης μεγάλη εθνική πρόκληση. Η συναυλία δεν ακυρώθηκε και ο Σάκης, παρά τον σάλο που προκλήθηκε, έχει και κάποιες όμορφες αναμνήσεις. Θυμάται ότι ανάμεσα στο κοινό υπήρχαν παππούδες και γιαγιάδες με τα εγγόνια τους, που πήγαν στη συναυλία για να συναντήσουν παλιούς γνωστούς τους, από «την άλλη πλευρά» και να θυμηθούν τα παλιά. Ωστόσο, η κοινή γνώμη και τα Μέσα ενημέρωσης, δεν συγχώρεσαν τόσο εύκολα τον Ρουβά. Το τηλεοπτικό «δικαστήριο» του τραγουδιστή συνεχίστηκε για πολλές μέρες, ενώ οι πέτρες και τα αυγά συνέχισαν να πέφτουν βροχή σε κάθε συναυλία του στην Ελλάδα. Ο τραγουδιστής έφυγε γρήγορα από την Ελλάδα και έμεινε έξι μήνες στην Αμερική, ώσπου να ξεχαστεί το περιστατικό. Ο δαιμόνιος μάνατζέρ του, αν και αρχικά δεν είχε καταφέρει να τον σώσει από την κατακραυγή του κόσμου, βρήκε τελικά τρόπο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μια νέα πρόκληση. Επιστρέφοντας ο Σάκης από την «εξορία» του στην Αμερική, φόρεσε την περίφημη φούστα Βαλεντίνο. Η επεισοδιακή συναυλία της Κύπρου ξεχάστηκε και όλοι στράφηκαν στο νέο «σκάνδαλο»με την προκλητική εμφάνιση του νεαρού σταρ. Για μια ακόμη φορά ο Ρουβάς είχε καταφέρει να διχάσει τον κόσμο και φυσικά να βρεθεί στην κορυφή της επικαιρότητας. Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, η συναυλία στην πράσινη γραμμή θεωρείται ακόμα και σήμερα, η χειρότερη στιγμή της." 

Σάκης Ρουβάς - Θέλεις η δεν θέλεις ( Video clip )
https://www.youtube.com/watch?v=649TuphSlJ0
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης
Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους


Σάκης Ρουβάς - Άντεξα
https://www.youtube.com/watch?v=JCCgu-Oa06c
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης
Μουσική: Στράτος Διαμαντής


Οι ιστορικές αντιδράσεις / διαμάχες για τον Σ.Ρουβά

2 σχόλια:

  1. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 5 Ιανουαρίου 1972 και οι γονείς του είναι ο Κωσταντίνος Ρουβάς και η Άννα Μαρία Παναρέτου. 'Εχει άλλα δύο αδέλφια, το Βασίλη και τον Τόλη που είναι ο μικρότερος. Ο πατέρας του ήταν οδηγός στο επάγγελμα ενώ η μητέρα του εργαζόταν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας στα Duty Free. Στην ηλικία των 10 ετών πρωταγωνίστησε στην παράσταση "Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι". Το 1984, οι γονείς του χώρισαν και ο Ρουβάς και ο αδερφός του αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στο χωριό Ποταμός με τους παππούδες τους από την μεριά του πατέρα τους. Ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε και έκανε και άλλα παιδιά. Στην ηλικία των δεκαπέντε ο Σάκης έπιασε δουλειά για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του καθώς και την μητέρα του που ζούσε μόνη της. Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το μπαλέτο όπου κατέκτησε εθνικά βραβεία. Διακρίθηκε επίσης στο άλμα επί κοντώ και έγινε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Ο Σάκης έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην Αθήνα το 1991 στο Show Center όπου τον ανακάλυψε η δισκογραφική Polygram. Λίγους μήνες αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι "Πάρ' τα" σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιώργου Παυριανού. Δεν κατέκτησε την πρώτη θέση αλλά το τραγούδι βραβεύτηκε ως το καλύτερο του Φεστιβάλ.
    Η συμμετοχή του στην Eurovision

    Το 2004 επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2004, με το τραγούδι "Shake It" του Νίκου Τερζή, όπου κατέκτησε την 3η θέση. Το 2006 ήταν ο παρουσιαστής της Eurovision στην Αθήνα, μαζί με την Μαρία Μενούνος. Το 2009 εκπροσώπησε για δεύτερη φορά την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα με το τραγούδι "This Is Our Night" και αναδείχτηκε στην 7η θέση.
    Προσωπική Ζωή

    Απο το 2003, ο Σάκης έχει σχέση με το πρώην μοντέλο, Κάτια Ζυγούλη. Στις 2 Νοεμβρίου 2008 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί και συγκεκριμένα ένα κοριτσάκι ονόματι Αναστασία. Στις 15 Οκτωβρίου 2011, η οικογένεια Ρουβά μεγάλωσε κατά ένα μέλος καθώς η Κάτια έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Αλέξανδρο. Το πέμπτο μέλος της οικογένειας ήρθε στον κόσμο στις 3 Ιανουαρίου 2013 και πήρε το όνομα Αριάδνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ηλίας Ψινάκης γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1958 στην Αθήνα. Είναι μάνατζερ, παραγωγός, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και showman. Τον Μάιο του 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Μαραθώνα -τον ιστορικό αυτό δήμο- τον Σεπτέβριο ο κ. Ψινάκης ανέλαβε την θέση. Ο Ψινάκης έχει σπουδάσει International Business και International Marketing στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακολούθως πήρε Master και στους δύο τομείς στην Αμερική.

    Είχε και έχει φίλους ιδιαίτερα γνωστούς στο κοινό, στις τέχνες, λογοτεχνεία, θέατρο, σινεμά, μόδα και στην show business αλλά και στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών: Andy Warhol, Alighiero Boetti, Franco Zeffirelli, Μελίνα Μερκούρη, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Τσαρούχης, Ειρήνη Παπά, Βασίλης Φωτόπουλος, Αλίκη Βουγιουκλάκη κ.α.

    Στα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Ψινάκης δούλεψε σαν μοντέλο. Ενώ αργότερα ξεκίνησε στην τηλεόραση γράφοντας και σενάρια για τηλεοπτικές σειρές. Για 16 συναπτά έτη ήταν manager του δημοφιλούς Έλληνα τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. Η συνεργασία υπήρξε επωφελείς και για τις δύο πλευρές. Τελικά όμως το 2004, ο Ηλίας έγινε "manager του εαυτού του" και η παρουσία του σε δημοφιλή τηλεπτικά shows όπως το Super Idol, Dream Show, Ελλάδα έχεις ταλέντο. Παράλληλα ο Ψινάκης δούλευε και σαν manager για πάρα πολλούς τραγουδιστές και ηθοποιούς στην Ελλάδα.

    Ο Ψινάκης ξεκίνησε την πολιτική του δραστηριότητα, όταν το 2010 εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δίπλα στον Νικήτας Κακλαμάνης (πρώην δήμαρχος της Αθήνας). Ο Ηλίας πήρε το μεγαλύτερο αριθμό των ψήφων μεταξύ όλων των υποψηφίων όλων των κομμάτων και εργάστηκε ενεργά στην προώθηση της εικόνας της Αθήνας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της θητείας που ξεκίνησε και στήριξε ενεργά το φιλανθρωπικό έργο "Για ένα πιάτο φαγητό" για την παροχή βοήθειας προς τους φτωχούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες