13/5/15

ETSI DE

Μέλη:
Δημήτρης Μουντζουράκης, 
Μιχάλης Χατζηαρσενίου, 
Χρήστος Βιδινιώτης

Επιρροές: Χάρρυ Κλυνν, Τζίμης Πανούσης, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Μηλιώκας, Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό), Θέμης Ανδρεάδης, Λουκιανός Κηλαηδόνης και φυσικά τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ.

"Οι ETSI DE είναι βασικά ένα σατιρικό γκρουπ. Δεν είναι επαγγελματίες μουσικοί όλοι. Είναι κατά βάση χομπίστες. Θεωρούν τη μουσική σαν τον καλύτερο τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα και συνηθίζουν να διασκευάζουν γνωστά τραγούδια με χιουμοστικό ύφος. Tα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ τους άνοιξαν την πόρτα της δισκογραφίας το 2001, όταν ο Δημήτρης Μεντζέλος τους πρότεινε στη δισκογραφική εταιρεία ΛΥΡΑ και το 1ο τους cd single "ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ" έγινε χρυσό. Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει 2 Albums ("EYKOΛO!" - 2001 ΚΑΙ "YA MAS" - 2005). Επίσης έχουν αρκετές συμμετοχές σε αρκετούς δίσκους φίλων. Το κωμικό-χιουμοριστικό-σατιρικό ύφος κυριαρχεί στη μουσική τους και η ενεργή συμμετοχή του κοινού είναι το βασικό στοχείο στις εμφανίσεις τους. Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι ότι πάνω απ'όλα περνάνε πολύ καλά στις πρόβες, στα παρασκήνια υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και αυτό βγαίνει προς τα έξω και το εισπράττει ο κόσμος. Τέλος, μισούν την υποκρισία και το ψέμμα και το μεγαλύτερο ελάττωμά τους ειναι η ευαισθησία και η ειλικρίνεια που τους διέπει..."

ETSI DE - ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (Live)
https://www.youtube.com/watch?v=dGhhMTyV9Bo
Διασκευή του γνωστού τραγουδιού των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-Ισαάκ Σούση. Περιλαμβάνεται στο δίσκο ΕTSI DE ΥΑ ΜΑS (Lyra 2005)


Etsi De - Λυγαρίς
https://www.youtube.com/watch?v=Z6m_0tRW3VI
Απόδοση στα αρχαία ελληνικά του γνωστού νησιώτικου του Γιώργου Κονιτόπουλου "Λυγαριά". Περιλαμβάνεται στο album "Εύκολο". Το κλιπ είναι από την εκπομπή-αφιέρωμα του Mega στους Etsi De "Ταξιδεύοντας στο Las Palmas" (1η προβολή 28-10-2002)

Etsi De : Φανατικιά
https://www.youtube.com/watch?v=CL-p2gYZk70 
Από το album "YA MAS" (Lyra 2005) Τραγούδι από το σπορ φμ
Συμμετέχουν στο video: Κώστας Παπαγεωργίου, Μπάμπης Χριστόγλου, Μιχάλης Λεάνης, Δημήτρης Μεντζέλος, Μαρία Κορινθίου και άλλοι φίλοι


ΕΤΣΙ ΝΤΕ The Band: Εορταστικό Πρόγραμμα
https://www.youtube.com/watch?v=wmgprGqTP20
Από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη "Τώρα Ό,τι Συμβαίνει" που μεταδόθηκε από το κανάλι Ε ΤV στις 27-12-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες