16/10/15

"Ειρήνη Ημίν" το blog του Μανώλη Ρασούλη

Μανώλης Ρασούλης στιχουργός-συγγραφέας και truth seeker

Το Ιδιόχειρο Βιογραφικό του Μανώλη Ρασούλη
"Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε 28 Σεπτεμβρίου 1945, στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί τελείωσε και το σχολείο. Το 1963, στην Αθήνα, σπουδάζοντας σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, δούλευε παράλληλα και στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή. Στο Λονδίνο, πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Γυρνώντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στην λεγόμενη τραγουδοποιία. Έκτοτε βρίσκεται εκεί με αρκετή επιτυχία. Έχει γράψει άρθρα σε πολλές εφημερίδες κι έχει κάνει εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο."

Στο Ειρήνη Ημίν, και στις 29 αναρτήσεις του ο Ρασούλης, έγραφε ελεύθερα τις σκέψεις και τις απόψεις του για την ελληνική και διεθνή πολιτική σκηνή, την οικονομική και την κοινωνική ανισότητα, την ιστορία, την τέχνη και την φιλοσοφία. Ενίοτε με αγανάκτηση και θυμό και άλλοτε με τρόπο σκοπτικό και σαρκαστικό. Άνθρωπος βαθιά σκεπτόμενος και βαθιά προβληματιζόμενος.

Πέθανε από έμφραγμα σε ηλικία 65 ετών στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη, στις 5 Μαρτίου 2011.  Έκτοτε το ελληνικό τραγούδι δεν κατόρθωσε να ξαναβρεί ούτε τον δρόμο του ούτε και το βηματισμό του.

"Εμείς δεν προδώσαμε, δεν πουληθήκαμε, ήμαστε εκείνοι που ήμασταν 
κι αυτό είναι το μανιφέστο μας, κι αν δεις κανά σφάλμα πέστο μας" Μ.Ρ. (Το μανιφέστο)


Κόσμε χρυσέ (Ριζίτικο)
https://www.youtube.com/watch?v=WNjD27v6LmM 
Από την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Μ.Ρασούλη. Τσικνοπέμπτη 24 Φλεβάρη 2011, στην παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη ''Ο γύρος του θανάτου'' στον Ιανό! 


Να μαστε πάλι εδώ Αντρέα
https://www.youtube.com/watch?v=InBbCB9PKCE
Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Ανδρέας Μικρούτσικος
Εκτέλεση:  Μανώλης Ρασούλης - Ανδρέας Μικρούτσικος ( Ντουέττο)

 

Λόγον Ποιώ - Συνέντευξη Μαρία Καλογεράκη
https://www.youtube.com/watch?v=McqkotlZSZM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες