30/10/15

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ 1983--1985

Μέλη:
Νίκος Αγγελής -φωνή, πλήκτρα
Κώστας Κόλλιας -πλήκτρα
Παντελής Πετρονικολός -κιθάρα


Genre: Electronic, Rock
Style: New Wave

Αν και οι Χωρίς Περιδέραιο άντεξαν μονάχα για δύο χρόνια ακόμα και σήμερα οι στίχοι τους αναζητούν καταφύγιο και ανάλυση. ολλοί είναι εκείνοι που ακόμα τους θυμούνται και πιθανώς έχουν κάτι από αυτούς.

Οι Χωρίς Περιδέραιο ξεκινούν σαν τριμελής μπάντα της Αθήνας στα τέλη του 1983. Το γκρουπ δημιουργούν οι Νίκος Αγγελής, Κώστας Κόλλιας και Παντελής Πετρονικολός και το συγκρότημα αρχίζει να εμφανίζεται live σε χώρους της Αθήνας χωρίς όμως να εισπράττει κάποια θετική αντίδραση από το κοινό. Αλληγορικοί στίχοι με έντονα στοιχεία πλήκτρων σε ένα συνονθύλευμα synth-pop-electro-punk χαρακτηρίζουν την μουσική τους. Το 1983 κυκλοφορούν το πρώτο 7-ιντσο με τίτλο "Άνωση/Το Χρώμα και το Σχήμα", το εξώφυλλο του οποίου επιμελήθηκε ο εκκεντρικός ζωγράφος Δημήτρης Γέρος. Δύο χρόνια αργότερα, το 1985 ηχογραφούν εννέα καινούργια τραγούδια τα οποία συνοψίζουν και κυκλοφορούν σε LP. Ο δίσκος αυτός έχει τον τίτλο "Χορός Για Μουσική". Για την περάτωση αυτής της δουλειάς συμμετέχουν και οι μουσικοί Γιάννης Ντρενογιάννης(κιθάρα), ο Γιώργος Δρακόπουλος(συνθεσάιζερ) και ο Στέφανος Λαρετζάκης(ντραμς).

Περισσότερες Πληροφορίες
http://elliniko-greek-rock.blogspot.gr/2014/04/blog-post_11.html


Χωρίς Περιδέραιο - Έγχρωμη Γρίππη
https://www.youtube.com/watch?v=1vm5vc9qA_U


Χωρίς Περιδέραιο - 48 Σιωπές
https://www.youtube.com/watch?v=sqcODlfRea4

«Ιλλιγγιώδης ρυθμοί, new wave αισθητική, ανατρεπτικά αλλά και μυστήρια λόγια, ξέφρενος ρυθμός, ερωτεύσιμη αλαζονία, πρωτόγνωρες αλλά και οικίες συνθέσεις. Αυτό ήταν οι ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ. Ένα γκρουπ φάντασμα που εμφανίστηκε, έλαμψε και χάθηκε σαν πυροτέχνημα αφήνοντας πίσω του τραγούδια πανάκριβη κληρονομιά, παραδίδοντας μας ένα ακόμα μουσικό αντίδοτο». (Ganuma De Linarus)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες