1/11/15

"Το ανύπαρκτο άκρο δολοφόνησε δύο υπαρκτούς νέους ανθρώπους" (Φουντούλης-Καπελώνης)

"Το ανύπαρκτο άκρο δολοφόνησε δύο υπαρκτούς νέους ανθρώπους" Φαήλος Κρανιδιώτης

Η επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο έλαβε χώρα την 1η Νοεμβρίου 2013 όταν δυο άτομα άγνωστης ταυτότητας άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν θανάσιμα τους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη και σοβαρά τον Αλέξανδρο Γέροντα, μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της οργάνωσης. H Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Στις 22 Ιανουαρίου 2014, οι δολοφόνοι του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, μαζί με άλλους τρεις τρομοκράτες, επικυρήχθηκαν με 1 εκατομμύριο ευρώ από την Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα καταδίκασαν την δολοφονία.

Τα δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή τύπου Honda, φορώντας άσπρο και μαύρο κράνος, προσέγγισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και στάθμευσαν έξω από ένα γειτονικό κατάστημα. Ο συνεπιβάτης της μηχανής κατέβηκε από το δίκυκλο και αφού πλησίασε τα θύματα, άνοιξε πυρ εναντίον τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν εκείνη. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν 12 κάλυκες διαμέτρου 9 χιλιοστών από το σημείο. Απεδείχθη ότι το φονικό όπλο ήταν πιστόλι μάρκας Zastava. Ο δράστης επέστρεψε στη μηχανή και με τον συνεπιβάτη του εξαφανίστηκαν, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι σε απόσταση 25 μέτρων από το σημείο της επίθεσης ήταν σταθμευμένο ένα ακόμη αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται ως ένα σημείο να συνόδευσε τη μηχανή, ακολουθώντας την ίδια πορεία. Ο Φουντούλης άφησε την τελευταία του πνοή επιτόπου, ο Καπελώνης εξέπνευσε λίγο αργότερα κατά την μεταφορά του στο ασθενοφόρο, ενώ το τρίτο θύμα, ο Αλέξανδρος Γέροντας που τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους δράστες, υποβλήθηκε σε πολλαπλό χειρουργείο (κάκωση σπλήνας, αποκατάσταση τραυματισμού στο στομάχι, ρήξη διαφράγματος και αιμορραγία στον πνεύμονα) στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις». Η ηλεκτρονική προκύρυξη βρισκόταν σε USB stick εντός φακέλου ο οποίος βρέθηκε στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 16 Νοεμβρίου. Η 18σέλιδη προκήρυξη έκανε λόγο για ένοπλη απάντηση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η Χρυσή Αυγή ανταπάντησε στην ανακοίνωση με βαρειές εκφράσεις κατηγορώντας τους δολοφόνους ως ιδεολογικά εγκληματικά μέλη της ακροαριστεράς και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και στα Μ.Μ.Ε..

Έρως Ελλάς - Μαζί θα μας ζείτε
https://www.youtube.com/watch?v=LTAE-BmafZw
Τραγούδι απο τους Έρως Ελλάς για τους δύο συναγωνιστές μας, Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, που δολοφονήθηκαν άνανδρα την 1-11-2013 έξω απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες