21/11/15

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι αγαπημένη ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτις. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1962 ενώ έχει και Κυπριακές ρίζες. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε αγγλική φιλολογία. Η καριέρα της ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 παίζοντας κυρίως κωμικούς ρόλους. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα στα περισσότερα από τα οποία πρωταγωνίστησε. Στην τηλεόραση σημείωσε τεράστια επιτυχία με τις κωμικές σειρές "Οι Απαράδεκτοι" και "Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς" στα οποία είχε και ρόλο σεναριογράφου. Επίσης έχει υπάρξει παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών και ραδιοφωνική παραγωγός.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου στην Ελένη
https://www.youtube.com/watch?v=uysM_pt1Usc

Απαράδεκτοι - Το έθνος μας
https://www.youtube.com/watch?v=jAfk1iwQ7o8
Το τραγουδι είναι απο το επεισοδιο των "Απαραδεκτων" με τιτλο "Ζητω το Εθνος" 
Εκεινη την εποχη εχει ξεκινησει η ιστορια με την ονομασία των Σκοπίων!! 


ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ - Ζήτω οι ομάδες
https://www.youtube.com/watch?v=i8RBdcHpQ6E


1 σχόλιο:

  1. Οι Απαράδεκτοι ήταν μια από τις δημοφιλέστερες κωμικές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, η οποία δημιουργήθηκε από την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Στην σειρά έπαιζαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλάσσης Μπονάτσος. Συμπρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

    Η σειρά προβλήθηκε στο Mega Channel στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (τις τηλεοπτικές σεζόν 1991-1992 και 1992-1993) και ήταν εν μέρει βασισμένη σε παλιές ελληνικές ταινίες. Έχει μείνει στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης χάρη στις πηγαίες και αστείες ερμηνείες των πρωταγωνιστών, που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να είναι σημαντικά πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση.

    Στη σειρά επίσης έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις ηθοποιοί που αργότερα έγιναν ευρύτερα γνωστοί στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, όπως η Ρένια Λουϊζίδου στο ρόλο της φίλης του Βλάσση (οι ρόλοι είχαν τα πραγματικά ονόματα των ηθοποιών, κάτι ιδανικό για το "ανδρόγυνο" Παπαδοπούλου), ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο ενός αστυνομικού που έκανε περιστασιακά την εμφάνισή του στη σειρά, ενώ εμφανίστηκαν και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

    Τη μουσική επιμέλεια της σειράς είχε αναλάβει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και αργότερα γνωστός από τις εμφανίσεις του στην ιδιωτική τηλεόραση Νίκος Μουρατίδης, ενώ το μουσικό θέμα των αρχικών τίτλων ήταν μίξη του Νίκου Πατρελάκη.

    Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, δημιουργός των "Απαράδεκτων", γνωριζόταν πριν την έναρξη της σειράς με τους τρεις υπόλοιπους Απαράδεκτους. Με τον Βλάσση Μπονάτσο και τον Γιάννη Μπέζο, από θεατρική παράσταση, ενώ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, γνωρίστηκε αργότερα στην ραδιοφωνική εκπομπή Κυριακή Μήτηρ Πάσης Κακίας. Στην εν λόγω εκπομπή, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, έγραφε κείμενα για ένα ζευγάρι το οποίο είχε τα γνωρίσματα του τηλεοπτικού ζευγαριού των Παπαδόπουλων, και τα κείμενα διάβαζε αυτή και ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Λόγω της επιτυχίας και της έμπνευσης των κειμένων, της προτάθηκε να δημιουργήσει πρόσθετους χαρακτήρες και να γράψει παραπάνω ιστορίες, ώστε η σειρά να παιχτεί στην τηλεόραση. Τον τίτλο (Απαράδεκτοι) εμπνεύστηκε η ίδια και τον ανακοίνωσε πρώτα στο φίλο της Βλάσση Μπονάτσο, ο οποίος ενθουσιάστηκε και, αργότερα, πρότεινε στο Γιάννη Μπέζο, τον Βλάσση Μπονάτσο και, φυσικά, στο Σπύρο Παπαδόπουλο, να συμμετάσχουν στη σειρά. Αρχικά, το σενάριο δόθηκε στον νεοσύστατο τότε ΑΝΤ1. Όμως απορρίφθηκε λόγω "ακαταλληλότητας των σεναρίων". Κατόπιν, η Δήμητρα προσέγγισε το Mega Channel, το οποίο και δέχτηκε. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 18 Σεπτεμβρίου του 1991.

    Τον Ιανουάριο του 1993, η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 48 επεισόδια, συν ένα εορταστικό πρωτοχρονιάτικο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1992.

    Αρκετά χρόνια μετά, και πριν το θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου, άνθρωποι του Mega προσέγγισαν ξανά τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και της ζήτησαν να γράψει ένα νέο κύκλο επεισοδίων. Οι Απαράδεκτοι αρνήθηκαν, λέγοντας πως πιθανώς η νέα σειρά να μην είχε την δημοτικότητα που είχε παλαιότερα.

    Το 2009, 16 χρόνια μετά το τέλος της σειράς, άνθρωποι του Mega προσέγγισαν ξανά τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, ώστε να γράψει ένα επετειακό επεισόδιο, για τα 20 χρόνια του Mega. Πρότειναν να "αντικαταστήσουν" τον Βλάσση Μπονάτσο μέσω ολογράμματος, αλλά η Δήμητρα Παπαδοπούλου αρνήθηκε κατηγορηματικά, για συναισθηματικούς λόγους. Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι «ακόμα και ένας από τους έξι χαρακτήρες της σειράς να λείπει, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να ονομάζονται "απαράδεκτοι"».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες