17/11/15

Παύλος Κοντογιαννίδης

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1950 στη Βέροια και έχει ποντιακή καταγωγή. Είναι ηθοποιός με πολύχρονη θητεία στο Θέατρο, την Τηλεόραση, αλλά και το σινεμά. Έχει τιμηθεί με τρία θεατρικά και ένα κινηματογραφικό βραβείο. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε βουλευτής στις πρώτες εκλογές 2012 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά δεν κατάφερε να επανεκλεγεί ένα μήνα μετά, Ιούνιος του 2012. Έχει εργαστεί ως παραγωγός ραδιοφώνου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στον ΑΝΤ1, ενώ ασχολείται και με το τραγούδι. Ερμήνευσε δεκάδες ρόλους του παγκόσμιου αλλά και του κλασσικού ελληνικού ρεπερτορίου, ενώ ενσάρκωσε ορισμένους χαρακτηριστικούς τύπους σε σίριαλ της T.V.

Πατρίδα μ΄ αρεύω σε
https://www.youtube.com/watch?v=xf3SKFprisI
Στίχοι: Χρήστος Χρυσανθόπουλος
Μουσική: Χρήστος Αντωνιάδης


Χορός Τικ (Χορός Όρθιος) - Χορός Μοσκωφ
https://www.youtube.com/watch?v=L6HNe4QO4QQ
Παραδοσιακός Ποντιακός Χορός


 
Παραδοσιακό Παν-Ποντιακό ερωτικό τραγούδι και χορός από την περιοχή της Ματσούκας (Πόντος, Μαύρη Θάλασσα). Η περιοχή της Ματσούκας, νότια της Τραπεζούντος, παρουσιάζει όλα εκείνα τα γλωσσικά και μουσικά γνωρίσματα των Ποντίων στην καθαρότερη μορφή τους. Στην περιοχή αυτή γεννήθηκαν τα περισσότερα Ποντιακά τραγούδια που σήμερα γνωρίζουμε. Ο πληθυσμός ήταν σχεδόν αμιγής Ελληνικός, τόσο που πολλοί γηραιοί Πόντιοι, όταν ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, δεν γνώριζαν να μιλάνε τούρκικα. Ο χορός "Τικ" (χορο(ν)τικός) είναι δύο ειδών ο απλός (σιτός) και ο διπλός (γελενόν). Μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησαν από την περιοχή της Τραπεζούντος και διαδόθηκαν σε όλο τον Πόντο. Ο χορός Τικ είναι ο πλέον διαδεδομένος σήμερα, ιδιαιτέρως δε ο ρυθμός του χαρακτηρίζει σχεδόν στο σύνολό του τον Ποντιακό Ελληνισμό (5/8). Το Αγγείον του Πόντου (τουλούμ) έχει δύο αυλούς, παίζει δηλαδή δύο μελωδικές φωνές κατ' αντιστοιχίαν με τη διπλοχορδία της Ποντιακής Λύρας.

1 σχόλιο:

  1. Αυτοβιογραφικό σημείωμα Παύλου Κοντογιαννίδη

    «ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ (ΜΕΤΟΧΙ ΗΜΑΘΙΑΣ), ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ. ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΑΓΡΟΤΗΣ. ΠΗΓΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΜΕΛΟΣ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΟΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ.ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΜΕ ΔΙΑΓΟΡΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ-ΒΑΓΕΝΑ-ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ-ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ-ΓΕΡΑΣΙΣΙΔΟΥ…) ΚΑΙ ΑΠΟ 1981 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΟΠΟΥ ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ,ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ,ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΘΕΑΤΡΟΥ,ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ!!! ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ!!! ΠΗΡΑ 3 ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ.ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ! ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΡΑΞΩ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!! ΒΛΕΠΕΙΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΙΞΑΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ (ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΚΟΥΡΕΜΑ -PSI), ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΑΛΛΟΝΩΝ!!! ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2012 ΒΓΗΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΜΕ 14.285 ΨΗΦΟΥΣ! ΧΡΗΜΑΤΙΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 2 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ! ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ! ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2012, ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ,”ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”,ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ =ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ-ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ) ΚΑΤΑ ΚΑΒΑΦΗ ΡΗΣΗ.

    Εύχομαι σε όλους δύναμη για να ανατρέψουμε την μιζέρια που ζούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες